söndag 17 juni 2012

Friterad squashblomma - mums!

Vad sägs om ett smarrigt recept? Enkelt och gott att göra i sommar, för dig som har tillgång till squashblommor. Jag åt friterad squashblomma på ön Lesvos för första gången förra året och förflyttades på ett ljuvligt sätt rakt in i gourmet-paradiset - wow så gott! Testade själv en variant hemma och gjorde ungefär så här:

Leta reda på squashblommor som är hela och fina. Skölj dem försiktigt.
Fyll sedan med färskost som du blandat med pressad vitlök och några av dina favoritörter, ex timjan, oregano. För  att massan ska bli hanterlig, blandade jag i creme fraiche.

Fyll försiktigt blommorna med den smaskiga röran.

Lägg dem i stekpanna med olja och smör som fått bli medelvarm.

Stek i några få minuter och vänd för att steka andra sidan på samma sätt.

Lägg försiktigt upp på tallriken för att sedan avnjuta under tystnad eller kanske till toner av grekisk musik.

http://se.delicast.com/radio/Grekland/grekisk/Sindos_FM


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar